Važne informacije o uvođenju eura u Republici Hrvatskoj

Važne informacije o uvođenju eura u Republici Hrvatskoj
Planirajte putovanje

Uvođenje Eura u Republici Hrvatskoj

I u Hrvatskoj se uvodi euro kao valuta! Uskoro će i jedna od posljednjih omiljenih zemalja za odmor na jugu ukinuti vlastitu valutu. Hrvatska od 1. siječnja 2023. više neće plaćati kunama, već eurima. Tečaj je utvrđen na 7,53450 hrvatskih kuna za jedan euro.

Hoće li Hrvatska u schengenski prostor?

Sada bi pak razvoj konačno mogao dobiti zamah jer je Vijeće EU-a 29. lipnja 2022. predložilo ukidanje graničnih kontrola na kopnenim i morskim granicama Hrvatske sa zemljama Schengena od 1. siječnja 2023., a u zračnim lukama od 26. siječnja 2023. .ukinut u ožujku sljedeće godine.

Nautički turizam u Hrvatskoj premašuje sva očekivanja. Unatoč rastu cijena, sve marine na hrvatskoj obali bile su vrlo prometne i premašile rekordnu 2019. godinu. Tome su pridonijela i stalna ulaganja u sektor te širenje marina. Rezervacije za 2023. također su u punom jeku, tako da bi i nadolazeća sezona mogla biti uspješna.

Suglasan sam da ADRIA YACHTS d.o.o. smije spremiti moju e-mail adresu u svrhu slanja newslettera promotivnog i edukativnog sadržaja. ADRIA YACHTS d.o.o. će vam kao i do sada slati obavijesti o posebnim pogodnostima te novosti iz svijeta plovila. Vaša e-mail adresa spremljena je u Adria Yachts d.o.o. CMS web programu a biti će također proslijeđena Mailchimp.com servisu koji koristimo za slanje newslettera. Vašu e-mail adresu čuvati ćemo do trenutka kada ćete se ispisati iz newslettera. U svakom trenutku možete povući privolu. Takvo povlačenje neće utjecati na zakonitost obrade na temelju privole prije njezina povlačenja. U svakom trenutku se možete odjaviti sa primanja našeg newslettera klikom na ikonu Odjava koju ćete imati u svakom pojedinačnom izdanju newslettera. Povlačenjem privole nećete više dobivati naše newslettere ali ćete i dalje moći koristiti našu web stranicu i druge naše usluge. Kontakt za povlačenje privole i prestanak članstva: info@adriayachts.eu.

Your compare list

Compare
OBRIŠI SVE
USPOREDI
0
crosschevron-down