Hitna pomoć na moru

Hitna pomoć na moru
Pomoć na moru

U hitnim slučajevima uputite poziv za početak intervencije prema vašoj trenutnoj situaciji u kojoj se nalazite.

Telefonski brojevi za spašavanje na moru:

  • Telefonski broj hrvatskog MRCC-a iz hrvatske mreže je 195, a iz inozemstva +385 51 195.
  • Osam lučkih uprava u Puli, Rijeci, Senju, Zadru, Šibeniku, Splitu, Pločama i Dubrovniku te njihove ispostave također su dostupne 24 sata na dan u slučaju nužde.
  • Hrvatska nacionalna središnjica za spašavanje na moru (MRCC) u Rijeci ima osoblje 24 sata dnevno i koordinira sve operacije potrage i spašavanja. Do MRCC-a se može doći putem radija (VHF kanal 16) i GMDSS-a (DSC, VHF kanal 70 ili granični val 2187,5 kHz).

Osiguranje naših charter brodova

Naravno, naši charter brodovi također su osigurani kod SeaHelpa. Kad se stvari odvijaju onako kako ne bi trebale, SeaHelp spasilački brod uvijek je udaljen samo dva klika na mobitelu i brzo će i pouzdano pomoći kod malih i velikih kvarova na brodu.

Vremenska prognoza za Jadransko more

Obalne radiopostaje emitiraju dnevna vremenska izvješća i vremensku prognozu za sljedećih 12 i 24 sata na hrvatskom i engleskom jeziku:

  • Radio Rijeka - pozivni znak 9AR - VHF kanal 04, 20, 24, 81, u 05:35, 14:35, 19:35 UTC
  • Radio Split - pozivni znak 9AS - VHF kanal 07, 21, 23, 81, u 5:45, 12:45, 19:45 UTC
  • Radio Dubrovnik - pozivni znak 9 AD - VHF kanal 07, 04, u 06:25, 13:20, 21:20 UTC

* UTC - Univerzalno koordinirano vrijeme (UTC = GMT Greenwich Mean Time / Greenwich Time)

Stalna vremenska prognoza putem VHF odašiljača

Vremenska prognoza na hrvatskom, engleskom, talijanskom i njemačkom jeziku emitira se svakih 10 minuta za područje hrvatskog priobalja. Ažuriraju se u 07:00 h, 13:00 h i 19:00 h (po lokalnom vremenu). Sadrže pregled stanja, kratku prognozu za sljedeća 24 sata i podatke o tlaku zraka.

Emitiraju se se na:

  • VHF kanal 73 za sjeverni Jadran / zapadnu obalu Istre
  • VHF kanal 69 za sjeverni Jadran / istočni dio
  • VHF kanal 67 za srednji Jadran / istočni dio
  • VHF kanal 73 za južni Jadran / istočni dio

 

Suglasan sam da ADRIA YACHTS d.o.o. smije spremiti moju e-mail adresu u svrhu slanja newslettera promotivnog i edukativnog sadržaja. ADRIA YACHTS d.o.o. će vam kao i do sada slati obavijesti o posebnim pogodnostima te novosti iz svijeta plovila. Vaša e-mail adresa spremljena je u Adria Yachts d.o.o. CMS web programu a biti će također proslijeđena Mailchimp.com servisu koji koristimo za slanje newslettera. Vašu e-mail adresu čuvati ćemo do trenutka kada ćete se ispisati iz newslettera. U svakom trenutku možete povući privolu. Takvo povlačenje neće utjecati na zakonitost obrade na temelju privole prije njezina povlačenja. U svakom trenutku se možete odjaviti sa primanja našeg newslettera klikom na ikonu Odjava koju ćete imati u svakom pojedinačnom izdanju newslettera. Povlačenjem privole nećete više dobivati naše newslettere ali ćete i dalje moći koristiti našu web stranicu i druge naše usluge. Kontakt za povlačenje privole i prestanak članstva: info@adriayachts.eu.

Your compare list

Compare
OBRIŠI SVE
USPOREDI
0
crosschevron-down